• https://www.facebook.com/SuTesisatcisi
                    BERKE YAPI TESİSAT      

İSTANBULUN TÜM SEMTLERİNE         
7/24 ACİL ÖZEL SERVİS 30 YILI AŞKIN TECRÜBEMİZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ... 
     HİDROFOR SERVİSİ       
                                                                                       0 533 202 90 55 - 0 537 497 87 35

Arnavutköy Hidrofor Servisi

Arnavutköy Hidrofor Servisi             0 533 202 90 55  -  0 537 497 87 35

   Özellikle yüksek binalarda her istenilen bölgeye tazyikli bir şekilde suyun gelmesini sağlayan hidrofor tesisatları, bu işlemi yapmak için su tesisatıyla beraber çalışırlar ve elektrik gücünden yardım alırlar. Buna göre eski tip müstakil evlerin yoğun şehir hayatı içerisinde yerinin gitgide azalması ve oteli iş merkezi ve apartman gibi yüksek katlı binaların vazgeçilmez bir öneme sahip olması sebebiyle hidrofor tesisatları da vazgeçilmez bir değere sahip olmaktadır. İşin içinde elektrik, basınç ve su gibi kavramlar geçtiği için ister istemez güvenlik konusu ve çeşitli tehlikelerin olma ihtimali de günceme gelmektedir. Bunun sonucunda hidrofor tesisatlarının uygulanacağı yapıya göre uygun şekilde seçilmesi, kat yüksekliği, oda ve daire sayısı, sürtünme katsayısı ve diğer detayların çok dikkatli şekilde hesaplanması gerekmektedir.

   Öncelikle hidrofor sisteminin kurulumu için ihtiyaç duyulan malzemelere ve çeşitlere bakacak olursak : yapının ihtiyacına göre büyüklükte su deposu, elektrik hattı, motor büyüklüğüne göre motor koruma rölesi, motoru yönetmek için elektrik panosu, depodaki seviyeyi kontrol etmek için kontrol flatörü gibi alet ve cihazları verebiliriz. Bazı çeşitlerden de bahsedersek istenilen seviyede su basıncı uygulayan sistemler, bahçe kuyularına bağlanabilen ve 25 metre derinliğe kadar inebilen su depolarına sahip sistemler, tek ve çok pompalı sistemler bazı örnekler olarak verilebilir. Ayrıca bu sistemler sadece binalar için değil bahçe sulama, yangın söndürme gibi hizmetlere fayda sağlamak için de kullanılabilirler.

   Hidrofor tesisatının kurulumu sonrası çalışırken herhangi bir olumsuzluk yaşamamak için kontrol, bakım ve tamirat faaliyetleri yapmamız gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Örneğin basınç ayarını yapan membranın patlamış olup olmamasının kontrolü tankın üzerinde bulunan sübap iğnesine basılması yoluyla yapılır, bunun sonunda eğer su geliyorsa membran patlamış demektir ve tamir edilmesi gerekir. hidrofor tankının içindeki havanın boşalıp boşalmadığı en az 3 ayda bir kontrol edilmelidir. Montaj yapılırken hidroforun sabit duracağı yerin iyi belirlenmesi gerekir, aksi halde sonradan değiştirilmesi çok zor bir faaliyettir. Hidrofor motorunun depodan birz uzakta olması cihazın rahat çalışması için faydalıdır. Hidroforların çekvalf, filtre, vana gibi armatürlerinin bakımının yapılması gerekmektedir. Hidroforların içinde yeterli su yokken çalışması çok tehlikelidir ve elektrik felaketlerine sebep olabilir. Bunun önlenmesi için elektrikli su seviye şalterleri kullanılabilir. Son olarak da hidrofor sistemi her elektrik, su tesisatçısı ya da tamircisinin anlayacağı bir iş olmamakla beraber, işinde ehil olmayan kişiler tarafından yapılacak müdahaleler çok tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam4
Toplam Ziyaret99972